2012. május 26.

virágszőnyeg fürdőszobába
"rózsa" szőnyeg polártakaróból

Szóval az történt, hogy egy nagyon kedves és ötletes blog gazdája, Kucorgó egy múltkori kommentben arra inspirált, hogy fürdőszobaszőnyegeken kezdjek gondolkodni. Szempontok: legyen meleg érzetű, puha, nedvszívó és hamar száradó. Történt még az is, hogy a kertben kivirágzott egy gyönyörű, fehér rózsabokor.Rögtön jött is az ihlet, egy párszázas fehér polártakaró személyében. Végül is mondhatom, hogy Ikea hack közeli megoldás született, a takaró feléből elkészült a 65 cm átmérőjű szőnyegrózsa alapja és szirmai, a polár szélén lévő "kukacokból" pedig a virág közepe. Leteszteltük, vicces és jó érzés erre kilépni, mosható is. Az aljára érdemes csúszásgátlót szabni.
így készült:


Ikea Polarvide takaró

a szirmok aljára ráncot varrokA kerek alapra gombostűzöm átfedésben a darabokat, majd levarrom. A belső szirmokat ugyanígy, fedésben a külsőkkel. Közepére jön a csigavonalban felvarrt takarószél "porzó".

Izgalmas lenne még úgy megvarrni a szőnyeget (vagy ágydíszt), hogy a szirmok különféle maradék anyagokból lennének kiszabva, esetleg duplán véve, netalán vatelinnel bélelve, hogy az már szinte párnaszerű kreáció lenne. Ezt meg is csinálom!
simple flower rug made from Ikea blanketUPDATE:  megvalósult a második verzió is a virágszőnyegre, lenti linkre kattintva látható a lótusz párnám:


http://sublotblog.blogspot.hu/2012/07/lotusz-parna.html


1 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, köszönöm szépen!!! És köszönöm a like-ot is! :)

    VálaszTörlés