2012. május 26.

virágszőnyeg fürdőszobába




"rózsa" szőnyeg polártakaróból

Szóval az történt, hogy egy nagyon kedves és ötletes blog gazdája, Kucorgó egy múltkori kommentben arra inspirált, hogy fürdőszobaszőnyegeken kezdjek gondolkodni. Szempontok: legyen meleg érzetű, puha, nedvszívó és hamar száradó. Történt még az is, hogy a kertben kivirágzott egy gyönyörű, fehér rózsabokor.Rögtön jött is az ihlet, egy párszázas fehér polártakaró személyében. Végül is mondhatom, hogy Ikea hack közeli megoldás született, a takaró feléből elkészült a 65 cm átmérőjű szőnyegrózsa alapja és szirmai, a polár szélén lévő "kukacokból" pedig a virág közepe. Leteszteltük, vicces és jó érzés erre kilépni, mosható is. Az aljára érdemes csúszásgátlót szabni.
így készült:


Ikea Polarvide takaró

a szirmok aljára ráncot varrok



A kerek alapra gombostűzöm átfedésben a darabokat, majd levarrom. A belső szirmokat ugyanígy, fedésben a külsőkkel. Közepére jön a csigavonalban felvarrt takarószél "porzó".













Izgalmas lenne még úgy megvarrni a szőnyeget (vagy ágydíszt), hogy a szirmok különféle maradék anyagokból lennének kiszabva, esetleg duplán véve, netalán vatelinnel bélelve, hogy az már szinte párnaszerű kreáció lenne. Ezt meg is csinálom!








simple flower rug made from Ikea blanket



UPDATE:  megvalósult a második verzió is a virágszőnyegre, lenti linkre kattintva látható a lótusz párnám:


http://sublotblog.blogspot.hu/2012/07/lotusz-parna.html














1 megjegyzés: