2012. szeptember 12.

könyörgöm, hol van még a karácsony ?!

Tudom, tudom. Mégis úgy alakult, hogy megkaptam a régóta áhított ragasztópisztolyt (továbbiakban RP) és annyira szuper a szerkezet, hogy nem tudtam leállni és kábé mindent összeragasztottam, ami a kezem közé került. Többek között legyártottam egy sorozat, fillérekből elkészíthető karácsonyfadíszt a Bigin kedvéért. Fogadjátok szeretettel, így szeptember közepén.

Az első variáció a kedvencem, a Tescoban vásárolt Universe nevezetű gyerek tésztából (350 ft egy csomag) állítottam össze ezeket a filigrán díszeket. Van benne nap, hold, ufó, bolygó, ilyesmi formák.  Itt megjegyzem, hogy RP nélkül én neki sem állnék, nem találkoztam még más anyaggal, ami ennyire jól működne, mint az RP ragasztója, igazi katarzisélmény vele dolgozni. A kész díszeket lefújtam fehér akrilsprayvel.

száraztésztából karácsonyfadísz, avagy kicsi ufók körtáncot járnak

A következő megoldás zen szellemben készült, minimál karifán vagy lakásban jön ki igazán a jellege szerintem. Ez persze nem fog megakadályozni abban, hogy a család minden tagját megajándékozzam egy példánnyal. A kis kavicsok még a Kopaszi -gátas kincsgyűjtés során kerültek birtokunkba.

fahéjrudak és kavicsok, mint karácsonyfadísz


A vizespalackjaink kupakjai sem úszták meg, őket cérnaszálakra fűzött gyöngyökkel ruháztam fel.

PET palack kupakból készített karácsonyfadísz

És van itt még egy kis setesuta, szeletekre vágott és sziromalakzatba rendezett majd összeRPzett wc papírgurigákra ragasztott szarvacskatészták, lefújva fehér akrillal.Most már nem aggódom, ha a válság teljesen maga alá is dönt minket, akkor is szuper karácsonyunk lesz!!

8 megjegyzés:

 1. Egyik szenzációsabb, mint a másik! Szerintem le fogom nyúlni az ötleted, előre is bocsánat! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hű, nagyon köszi. Nyugodtan, ez inkább megtiszteltetés! :)

   Törlés
 2. Ez a tésztás ötlet nagyon tetszik! Persze a többi is, de a tésztás igazán. Talán azért, mert egyszer képkeretet kaptam tengeri herkentyűs tésztával díszítve.

  Nekünk nincs saját fánk, mert a 24-ét mindig a szülőknél töltjük, viszont a lakást tele szoktam aggatni díszekkel - újsághoz volt ajándék, barátoktól kapott díszek. Kicsit kusza, de azért hangulatos (tudom, ez nem volt kérdés...).

  RP-t már láttam másnál is, csak akkor még azt hittem, nem tudnám kihasználni. Viszont ez a néhány jó ötlet újabb löketet adott!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mi is telerakjuk a lakást díszekkel, idén viszont ilyen tésztadíszeket tervezek a fára. Szerintem is tök hangulatos a karácsonyi túlburjánzás, én még mindenhová izzósorokat is rakok, tömény giccsesre véve a hangulatot...
   Szerintem szerezz be egy RP-t, majd meglátod, milyen csoda, kb. 2 másodperc míg megköt úgy, hogy akár csak a csücskeik találkoznak valamiknek.

   Törlés
 3. Baromi jól néz ki az összes! A kicsi ufók körtánca a kedvenc :).
  Egyébként én is imádom RP-t használni. Tényleg bármit összeragaszt!

  VálaszTörlés
 4. Válaszok
  1. bocs, ha irritáltalak. most olvasom, hogy nem vagy egyedül:

   http://korrektor.blog.hu/2010/04/29/konyorgom_konyorgok

   sajna én a könyörgökkel vagyok így, szóval nem javítom át :D

   Törlés