2013. április 24.

párnák régi pólóból

Amióta varrom a párnákat a Lamoppe-ra, semmi időm a blogra. Úgyhogy legegyszerűbb lesz, ha ezután azt posztolom, amit éppen csinálok és beleillik a blogtematikába is (nem mintha kéne, hogy érdekeljen odaillik-e vagy sem, végülis ez az én blogom, azt írok bele, amit akarok,de azért mégis...).
Szóval, párnákat készítettem magunknak, pólók felhasználásával. Nagyon bírom a rusztikus megjelenést a textileken és ehhez jól jött, valami zsinórnál vastagabb, durvább anyag.A pólózsinór előállításához szükség volt pár kiselejtezett darabra.
Csíkokat vágtam, úgy, hogy az egyik oldalon megálltam a végétől pár centire.Ahhoz, hogy egy, hosszú pólószálunk legyen, az egyes sorok végénél a pólót, az azt követő sor, (a póló másik oldalán lévő) elejéhez vágom át, ahogy a fotón látható a fehér vonalakkal.

Három szép motringot kaptam.
Egy átlagos pólóból 15-20 méter fonal nyerhető (!).


A szálakat hármas fonattá szőttem, és ezzel kész is az első díszítés.

Az első két párnánkat ezzel a fonattal applikáltam, sima zsinór, illetve filc kiegészítéssel.A harmadik párnát  pasztellesebbre szántam, halvány türkiz vászon alapra a világos pólóból nyert csíkokat "lógattam" .Az egyik végük bevarrva a párnába...


... a másik szabadon lóg.  Úgyhogy ilyeneket csinálok most, meg töltöm fel a honlapot az új kollekcióval és próbálok aludni este, amikor a szokásos ötletroham elárasztja a fejem és legszívesebben kiugranék az ágyból, hogy azonnal megvarrjam az éppen aktuálist. És meg kell mondjam, ez egy nagyon jóleső stressz.
recycled t-shirt cushion


8 megjegyzés:

 1. Hű, nagyon jók, főként a tekeredik a kígyó, párna akar lenni (a dallamot képzeld hozzá). Irány pályázni velük!!
  Egyébként én is most szanáltam a pólókat, csak azokból nem párna lesz + még Ikea is szükséges hozzájuk.
  Tegnap írtam Neked az F.B-n kommentet a párnákhoz, de kiakadt a rendszer, úgyhogy feladtam. :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) először nekem is a kígyós tetszett, aztán meg a rojtos. Képzeld, már beküldtem a fogkrémeset, és sztem csak egyet enged a rendszer, szóval ez most kimarad. FB mondjon le!

   Törlés
 2. Ötletes párnák! A rojtos a régi motoros kabátokat juttatja eszembe - bár lehet, hogy az igazi kemény fiúk még most is ilyenekkel nyomulnak :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) na most nagyon röhögök, mert elképzeltem, ahogy egy vásott arcú motoros pasztell türkiz jakóban repeszt, recycle pólócsíkokat lebegtetve maga után :D

   Törlés
 3. Lenyűgöző!!! Nagyon ötletes és irigy vagyok, hogy nem nekem jutott eszembe :-D

  VálaszTörlés
 4. Köszi :) De mint lelkes olvasód, pontosan tudom, hogy ötlethiányban bizonyosan nem szenvedsz :)

  VálaszTörlés
 5. Kedves Laura!
  Kaptam egy csokrot Annától, amit továbbadnék Neked, ha elfogadod...:)
  http://adriennkuckoja.blogspot.hu/2013/04/dijat-kaptam-koszonom.html
  Itt megtalálod.

  Talán ezzel kellett volna kezdenem, de jobb későn, mint soha: elborultam a párnáidtól. A face-n láttam a teljes kollekciót, hát... woww... nem tudok mit mondani, egyszerűen állati jók!!!
  Üdv: Adrienn

  VálaszTörlés