2013. október 27.

turbófelújítás 5. - mi mindenre jó egy felmosófej? / upcycled mop heads

turbófelújítás 1.rész
turbófelújítás 2. rész
turbófelújítás 3.rész
turbófelújítás 4.részAmikor az ember filléres lakberendezésre kényszerül, akkor óhatatlanul is elkezd nézelődni a százforintos boltokban. Felsorolni se tudom, mennyi vicces és kiváló DIY alapanyagot gyűjtöttem már be ilyen helyekről, képkeretet, dobozkákat, kosarat, a legutóbbi projektemhez meg felmosófejeket. Az egész lakásfelújítás kezdetekor láttam már magam előtt a bojtos-lógós installációt, amit ez a kép ihletett.


Itt most el kell mondanom, hogy nem l'art pour l'art igénytelenkedünk, a lakás dekorálásánál elsődleges fontosságú szempont volt, hogy csakis filléres  megoldások lehetnek ( a tulaj hostelként hasznosítja, később nagy ottalvó- átmenő forgalom várható), így ha egy-egy dolognak lába kél, az is könnyen pótólható lesz.

A bojtfüggő maximálisan szuper lett szerintem, olyan 3000 ft -ból készült el és tényleg látványos és eredeti. Fájó belegondolni, hogy egy jó fotós és stylist milyen szuper képeket állítana össze róla, de így most meg kell elégednünk velem.


így készült:

Adott volt egy vaskos faág, 2 m hosszú. Vásároltunk öt mopfejet, aminek a műanyag csatlakozásait egy vajazókés segítségével szétpattintottuk.


A közepét körbekötöttem az egyik szállal, egy másikkkal meg "babafejet" hurkoltam neki. Rövidáru kis- és nagykerben kapható pamutzsinórból (10 ft/méter, kb. 100 métert használtam fel) készült a bojtok szára, amikre itt-ott csomókat kötöttem.


Ruhafestékkel a kigondolt színekre festettem (szürke, kék árnyalati egymásból kikeverve és egy barnás-rozsdaszín).


Két dróthurokkal a befúrt csavarokra függeszettük fel az alkotmányt.


Utólag még lehetett volna állítani a bojtzsinórok hosszán plusz csomókkal, de igazából nem kellett, mert felraktuk és tökéletes volt.Pont olyan, amit elképzeltem. Ez nem sűrűn fordul elő velem, de ettől függetlenül is, erre a DIY dekorra igazán büszke vagyok. :)
A piros ágy fejtámláját még le kell burkolnom egy barnás huzattal és kérdés az is, hogy milyen párnákkal párosítsam a bojtokat.
Közben felkerült a rizslámpa csillár is:

Egy "csokiba"csatlakozó vezetékek


A festmény környékén is gondolkodom, legyen vagy ne legyen még körülötte kép? Na és a párnák?


Mindenesetre a nagy dolgokkal már kész vagyunk, csak a textilek vannak hátra, ami egy-két délutános meló.  :)
Közben elkészültek a párnák is, az ágy fejvég meg kapott egy bézs huzatot, ugyanis a harsánypirossal mégse tudtam kezdeni semmit :)  Most egyelőre itt a vége, mert a lakást elfoglalták a lakók, de vannak még ötleteim apróbb kiegészítőkre, ugymint ál báránybőr és társai, szóval a jövőben még lehet folyt.köv.
A végére még készítettem pár előtte/utána hangulatmontázst is:

before/after 1.

before/after 2.

before/after 3.

4 megjegyzés:

 1. Micsoda??? Hogy még nincs méltató megjegyzés?
  Pedig ez akkor ötlet!!!
  El is viszem a facebookra, megmutatom másoknak is.

  Zseniális :-)

  VálaszTörlés
 2. Hát köszi, ez most nagyon jólesett! :)

  VálaszTörlés
 3. Ez eszméletlenül jól mutat!!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Mammka, nagyon örülök, hogy neked is tetszik :)))

   Törlés