2012. szeptember 21.

az ovális tükör esete a kerti slaggal


slagból készített tükör keret

Mindenki, akinek vannak olyan fixa ideái, mint nekem a kerek és ovális tükrök, képkeretek, jól tudja, mennyire nehéz ezeket megfizethető áron beszerezni.
A hálószobánkba szerettem volna egy ezüstkeretes példányt, amikor is szembesülnöm kellett a gyér felhozatallal. Kiváló lehetőség a sufnitunningra! Először kötél megoldással próbálkoztam, majd amikor az nem tetszett, szerencsére eszembe jutott, hogy a kerti slag ideális tulajdonságai miatt alkalmas erre a karrierre. Persze újat vágattam a vizesnél, majd biztos az algás meg mindenféle csőlakós saját példányt viszem be a hálószobánkba. Tükör plusz párszázból megvolt az egész, és bár látható a képeken, hogy az ovál nem lett tökéletes, ez teljes mértékben betudható az én pongyolaságomnak (szilikont kellett volna használnom a ragasztáshoz, nem a ragasztópisztolyt, amit 1 sec után már képtelenség igazgatni, csak még friss az élmény és nem tudok leállni a használatával).



Az alap az Ikeában vett Kolja volt (3990 ft)

 Kb. 5 méter 2.5 cm-es slag kell hozzá. Az illesztést úgy oldottam meg, hogy levágtam sniccerrel egy 5 cm-es darabot a csőből, azt hosszában elvágtam egyszer.








Csigába tekerve beillesztettem a találkozásokhoz,
ragasztóval megerősítve.

A tükör ívét tartva elkezdtem ragasztani a slagot, majd amikor a találkozáshoz értem, olyan 0.5 cm ráhagyással elvágtam a csövet és a belsejébe ragasztót nyomva összetoltam az illesztéssel.
Szilikon használatát javaslom, mert az lassan köt, így van lehetőség a tökéletes ívek kialakítására.



Látható, hogy szinte nyoma sincs a találkozási pontoknak.











Az elkészült tükröt alaposan lefújtam ezüst festékspray-vel, a közepét folpackkal és celluxszal kitakarva. Itt elmondanám, hogy ez egy hülyeség volt, legközelebb előre lefújom a csövet csigába tekerve egyik oldal, majd a másik, és azt használom fel, mert elég sok pepecselés és takarítás lett a végén.





UPDATE:  nálunk az utóbbi hónapokban  elengedett a ragasztó, úgyhogy azt ajánlom, hogy szilikonnal kiegészítve, vagy Gorilla, vagy egyéb jó műanyag ragasztóval kiegészítve készítsd el a keretet, ha rászánod magad!

slagharmónia

hálószobánk a slagtükörrel, a kék merénylettel és egy magam készítette párnával

mirror frame made from hose-pipe

4 megjegyzés:

  1. Hihetetlenül jól néz ki! A tükör önmagában, és a kompozícióba illesztve is. Olyan a hálótok mintha egy lakberendezési magazint néznék. Ezt is nyomom majd a Pinterestre ha lehetséges.

    VálaszTörlés
  2. Tényleg kolosszális! A kék merénylet is, meg úgy az egész. Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés