2012. december 19.

segítség, mindjárt itt a karácsony!

gyors dekoráció készítése a semmiből


Na, ez  az év is jól alakult,  egyszer sikerült posztolnom karácsony témában szeptember közepén, majd most, alig négy nappal az esemény előtt...mindegy, hátha vannak rajtam kivül még más linkerek is, akiknek jól jön ez a bejegyzés. Egy kivételével csupa ripsz-ropsz, a semmiből elkészíthető dekorációk következnek, tésztából, fonalból, kartonból, tortacsipkéből, amik feltehetően minden háztartásban fellelhetőek.




1. Karácsonyi bunting

Ez mondjuk macerásabb a többinél, kellenek hozzá textilháromszögek, pomponszalag, ferdepánt, meg persze varrógép. Színt színnel szemberfordítva összevarrjuk a háromszögeket a két oldalán, kifordítjuk, majd bevarrjuk a ferdepántba. Dekorálhatjuk pomponszalaggal, vagy díszhímzéssel.





2.  Tortacsipke - pompon szalag

Filigrán díszfüzér, akár karácsonyfára. Pompon kell csak hozzá (rövidáru boltban kapható, ha nincs otthon), meg tortacsipkéből  ragasztott tölcsérkék. Tű segítségével zsinórra fűzzük az elemeket.






3. Bojtok és papírszívek füzére

Fonalból bojtokat készítettem pillanatok alatt az Inspiratívon található nagyszerű bemutató segítségével.
Piros kartonból vágott szívekre tortacsipkét ragasztottam, összekombináltam a rojtokkal, pomponokkal és már kész is volt.








4. Tésztadíszek

Ezt már részleteztem az előző karácsonyos posztban, csak a mostaniakat piros akrillal fújtam le, nem fehérrel. A Tuskóban kapható Universe sajáttermék száraztészta kell hozzá (bolygó, hold, nap...stb).  Vigyázat,  előfordulhat, hogy karácsonyfánkat ufók népesítik be.





5. Tortacsipke fényfüzér

Szintén tortacsipke tölcsérkékből készül, az izzók köré applikáltam (ez LED-es sor volt), a tövüknél selyemszalaggal tekertem körbe őket.






karácsonyi díszek tésztából, fonalból, papírból,tortasipkéből

Részemről a lustaság miatti rossz lelkiismeret letudva, lakásunk karácsonyi girlandokban és fényekben pompázik :)

Ha kiváncsiak vagytok, milyen díszek lesznek fahéjrúdból vagy PET palack kupakból, nézzétek meg a másik
karácsonyos posztomat is :
http://sublotblog.blogspot.hu/2012/09/konyorgom-hol-van-meg-karacsony.html

4 megjegyzés:

  1. Minden ötletre, minden időpontban kíváncsi vagyok... a tortacsipke piros szívecskével és bojttal nagyon aranyos, viszont a tortacsipke fényfűzérrel nagyon tetszik. Szuper ötlet, és rendkívül mutatós lehet a csipkén átvilágító fény falon is, és hangulatos!!!

    VálaszTörlés
  2. Most komolyan, mit mondjak?! Gyönyörűek a díszek és fotók egyaránt. Szerintem az egerem már begyogyózott, mert vagy harmincszor fel-le mozgattam, nem tudok betelni a látvánnyal. Minden túlzás nélkül állítom, hogy csudiszépek! Azt hiszem, egy párat (vagy az összeset) jövőre megvalósítok belőle!

    VálaszTörlés
  3. Köszi nektek! Talán még lesz egy ünnepi asztal dekor is, ha úgy jön ki:)

    VálaszTörlés
  4. Most találtam ide, azonban mentettem a nagyon jó ötleteket!Gratulálok!Nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés