2013. január 31.

Mikulás jelmez farsangra

Holnap lesz az ovis farsang, még szerencse, hogy a fiunk Mikulás akart lenni, amit hamar össze tudtam rakni. Amúgy egész évben a piros ruhás a téma, december előtt készülünk, utána emlékezünk. Találóbbat nem is választhatott volna Ármin, főleg, hogy még tavaly kaptunk egy Mikulás sapkát.
A köpönyeg egy egyszerű raglán ujjas polárfelső szabásmintájából lett átalakítva, ha valakit érdekelnek a 110-es méretek, szívesen ráírom a fotóra, hasznos darab, például fürdőköpeny is készülhet belőle, varázslótalárról már nem is beszélve.
A csizma a decathlonos hótaposója belső része, a püspöki bot meg egy görcsfűz ága, amire ragasztópisztollyal egy fagolyót ragasztottunk. A puttony, bár nagyon megy a szerkóhoz, mégis egy felnőtt darab, valamikor (értsd Ármin előtt) még az én tulajdonomat képezte.




A köpönyeg piros babaplüssből készült, a széleket bébiszoft nevű förmedvényből varrtam, össze-vissza csúszkál varrás közben, nem ajánlom.


Lényeg a kiegészítő, ez egy ikeás anyag, színt színével összevarrtam, majd kifordítottam. Egy kis madzag a hurkolója.


hótaposó belső, mint ideális Mikulás csizma
Kis táskám, hiányzol!
csodabot, és nem szúr...

A szett további darabja egy álszakáll, amit sajnos Ármin nem hajlandó viselni, ezért nem tudom megmutatni milyen édes abban is.
azért itt már egy kicsit unja a fotózást

Mikulás jelmez 

Kellemes farsangolást és fánkevést kivánok a Sublót olvasóinak!

6 megjegyzés:

  1. Azt hiszem, hogy a fiaink elválaszthatatlan barátok lennének, ha a közelben laknátok. :)) Marcinak tavaly volt Mikulás-mániája (szerintem Ármin 1 évvel fiatalabb nála), ő is Télapó szeretett volna lenni. Nálunk is állandó téma volt a Mikulás, de idén már csak addig jutottunk az imádatban, hogy ajándékot készített neki.
    Dettóra ilyen hótaposója van egyébként. Nektek is minden egyes alkalommal kijön levételkor, vagy csak a fiam magas rüsztje rántja ki állandóan?
    A hátiputit is nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek szerint van még remény, hogy egyszer lego-mentes cipőt húzhatok fel? :D
      Á. most 4 éves. A hótaposó nagyon király, de mi, ha nem jön ki magától, akkor is kiszedjük, mert tonnányi vizek csapódnak le benne, muszáj kiszárítani.
      Marcinál mi most a menő? Csak hogy felkészüljek...:)))

      Törlés
    2. Akkor csak pár hónap különbség van közöttük, mert M. októberben töltötte a négyet. Imádatban a piros alapszín maradt nála, csak épp egy kocsira fókuszálva. Szóval a Verda-mánia bekebelezte őt is. Ha résen vagy, akkor megúszhatod! :))

      Törlés
    3. Micsoda koincidencia, tegnap töltöttem le a verdákat, mert már minden fiú arról beszél, ne maradjon ki Á. se a tutiból :DDD

      Törlés
  2. Nagyon szuper a jelmez! Pöttöm Mikulás-segéd úr :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Hát igen, álszakállal öregapósabb volt :D

      Törlés