2012. május 15.

lámpa tortacsipkéből

lámpa tortacsipkéből

Ha már a múlt heti sámlifestésből maradt egy csomó tortacsipke, nyilván nem rendeltetésszerűen fogom felhasználni... Egyből eszembe jutott egy régóta áhított DIY projekt, egy lámpa, ami horgolt csipketerítőkből van összeállítva. Ennek megvalósítására - csipketerítők hiányában - a hálószobánknak még várnia kell, de, gondoltam, hátha működik tortacsipkével is a dolog. Aztán kiderült, hogy a Dos Family-s lányok már kipróbálták, úgyhogy nem kell izgulni, működik.
Szerintem egész jól sikerült, annak ellenére, hogy a száradást egy mindenlébenkanál szálkásszőrű tacskó megszabotálta (nem bizonyítható a káresemény, de tény, hogy a lampion enyhén meglyuggatva a földön feküdt a sandán néző borzeb társaságában).
így készült:



Sajnos csak gagyi lufink volt, ennek tudható be a tojásdad alakzat.A lufit megelőzésképp bekentem kókuszzsírral (vazelinnal, ha lett volna otthon). A tortacsipkékről csíkokban levágtam az áttört részt, bekentem tapétaragasztóval és ráillesztettem a lufira.





Amikor már teljesen be volt fedve a lufi, még egyszer bekentem ragasztóval az egészet.






Kiakasztottam száradni. Amúgy ragasztani is könnyebb, ha már eleve fel van lógatva.










Száradás után elvileg ki kéne pukkasztani a lufit, a gyanús körülmények között megtalált darabomban ez már korábban megtörtént.
Pár kis vágás a csúcson, és rá is illeszthető a függesztékre. Azt írják, hogy normál izzóval ne használjuk, csak "hideggel" (LED, energiatakarékos).
Javaslat 1: szerintem egy nagyobb és gömb formában jobban érvényesül az egész.
Javaslat 2: Minél áttörtebb a csipke, annál szebb, viszont érdemes duplán - triplán venni a lapokat.





5 megjegyzés: